Gileppe Gravel

Op het einde van de herfstvakantie ging de zon schijnen dus besloten we de rust en de natuur op te zoeken in de Hoge Venen. We vonden een gave route bij Le Coffee Ride. De route begint en eindigt bij het Lac de la Gileppe, en voert je langs het hoogste punt van België: de Signal de Botrange.

We vertrokken vroeg in Gent, parkeerden de auto op de parking van het Lac de la Gileppe en rond 11u zaten we allen op onze fiets. We hadden voor Rocco de bullitt mee én zijn kampeerslaapzak want het had die nacht gevroren! Hij ging tenslotte veel stilzitten, wij trapten ons snel warm. Her en der lag het ijs nog op het gras en de struiken maar in de zon was het heerlijk. Het was even zoeken hoe we op het zandpad langs en door het stuwmeer konden geraken. Maar eens gevonden was het echt magisch fietsen!

Lac de la Gileppe

De route is grotendeels offroad, vaak makkelijke en brede gravel, af en toe een riviertje ertussen… maar er zaten toch ook pittige rotsachtige en modderige stukken tussen die ik zelf met de gravelbike niet altijd zo makkelijk vond. Nu ben ik niet echt een goeie referentie op dat vlak, kluns eerste klas! Dries sjeesde met de bullitt gewoon overal doorheen, Stella en Astor in zijn kielzog. Het zal dus vooral aan mij gelegen hebben.
Het laatste stuk in het bos vlakbij La Gileppe vonden we niet te fietsen, dus dat wandelden we. Het was toen ook al donker aan het worden, misschien dat het bij daglicht beter te doen is.

We fietsten 63 kilometer op 5u tijd en deden zo’n 1000 hoogtemeters. We hebben onze tijd genomen voor een picknick en pauzes, wandelden sommige stukjes en wachten op elkaar bij wat moeilijkere stukken. Zo gaat dat, met kinderen op de fiets! We waren wel een beetje verrast door het snel donker worden, woeps!

Prachtige tocht! Voor herhaling vatbaar!