Een tipi!

We hebben een nieuwe tent! Eigenlijk kochten we deze tent al in mei maar de levertijd bleef maar opschuiven waardoor we uiteindelijk onze koop annuleerden want de tent kon niet voor ons vertrek naar de Alpen geleverd worden. Daar baalden we enorm van, niet enkel en alleen voor de extra kilo’s want onze Carl Denig leverde ons al menige frustraties op.

Afgelopen voorjaar hebben we veel tijd gespendeerd aan het vergelijken van allerlei tenten. Een tent waar we met z’n allen in passen is niet realistisch op de fiets, en ook niet gewenst door alle partijen ahum. 

We wilden deze keer toch echt een tent die licht was, want we wilden er dus mee in de Alpen fietsen. We wilden ook een tent die goed te ventileren was, waar we met zes konden in schuilen voor regen, waar we met twee volwassenen en twee kinderen in konden slapen en tegelijkertijd een berg fietstassen in de voortent kwijt konden. Daarnaast wilde we een tent die ook nog eens makkelijk op te stellen was en die heel kwaliteitsvol was.

img_1129

Dat werd dus de Nigor WickiUp 5! We stelden ze eventjes op in de tuin van oma en opa. We hebben ze dus nog niet echt kunnen uittesten.

De tent is heel ruim! Ongelooflijk eigenlijk! En niet alleen de binnentent is ruim, ook de voortent is gigantisch. De tent stond ook supersnel recht en weegt écht maar 3,7kg! Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het dus niet. 

We vergeleken de Vango Omega-reeks, de Quickhiker ultralight 4 van Decathlon, de tipi’s van Eureka, de tipi van Robens en de tipi’s van Nigor.

Al snel werd duidelijk dat we met een tipi veel meer ruimte voor gewicht zouden krijgen, en dat de tent heel snel zou opgesteld staan. Maar in de vierpersoons-versie van Eureka en Nigor zouden we niet met zes kunnen schuilen. Het nieuwste model van Nigor, de Wikciup 5 leek wel voor ons gemaakt! Het ontwerp lijkt heel erg op de mooie zware katoenen tenten van De Waard. En het lijkt ook op de tipi van Robens, weliswaar nog ruimer en lichter. Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om zoveel geld aan een tent te geven, maar we kwamen telkens opnieuw op de Wickiup 5 uit, als ideale tent. 

img_1119